REKLAMA
Zdroj: Canva
Najlepší vývar
Vynikajúci vývar pripravený pomaly.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 kus sliepka
- 1 strúčik cesnaku
- 2 ks mrkvy
- 2 ks petržlen
- 1⁄4 ks zeler
- 1⁄2 ks kaleráb
- 1 ks Cibuľa
- 2 vetvičky zelerovej vňate
- 2 vetvičky ligurček
- 10 guličiek čierne korenie
- 2 guličky nové korenie
- 1 Lyžice soli
- voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
300 min.
1. Krok
Všetky zeleniny dôkladne očistíme a nakrájame na hrubšie kúsky.
2. Krok
Sliepku umyjeme.
3. Krok
Do hrnca vložíme všetku zeleninu a sliepku.
4. Krok
Postupne prilejeme vodu a pridáme lyžicu soli. Pridáme koreniny zviazané v sítku, aby sa nám +ahšie vybrali. Celé necháme pomaly variť na miernom ohni po dobu 3 hodín. Počas tejto doby následne odstraňujeme čiastočnú penu, ktorá sa vynorí na povrchu.
5. Krok
Po 3 hodinách všetko precedíme cez sito do čistej nádoby a dochutíme podľa potreby soľou.
6. Krok
Do hotového vývaru pridávame zeleninu, cestoviny a mäso podľa našej chuti.