:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HMEWosOGXH-Z5TYNAJXE/4fb7dc31756d241318e3dce2ee7ca3.jpeg)
Zdroj: Canva
Najlepšia bolonská omáčka
Pripravte si doma najlepšiu bolonskú omáčku. Výborne sa hodí na špagety.
Ingrediencie
- 600 g mleté mäso
- 350 g lúpané paradajky
- 300 ml hovädzí vývar
- 4 pl olivový olej
- 3 pl paradajkový pretlak
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks Cibuľa
- soľ
- mletá červená paprika
- mleté čierne korenie
- čerstvá bazalka
Najnovšie letáky
Postup
Cesnak a cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na panvici rozpálime olivový olej a pridáme tam cibuľu, cesnak a soľ. Opečieme dozlatista.
Potom pridáme mäso a restujeme dokiaľ nezhnedne. Následne pridáme čierne korenie a červenú papriku - premiešame a krátko opekáme. Napokon nalejeme vývar, premiešame a varíme približne 20 minút.
Medzičasom si pripravíme paradajkovú omáčku. Lúpané paradajky rozmixujeme a zmiešame s paradajkovým pretlakom. Podľa chuti pridáme soľ, červenú papriku, čierne korenie, nasekanú bazalku a prelisovaný cesnak. Omáčku dobre premiešame a pridáme k mäsu. Varíme spolu približne 10 minút. Napokon môžeme pridať ešte nasekanú bazalku.
Bolonská omáčka je výborná s cestovinami.