:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/02vI0ucjV5BhhqmAxyl2/1d9001662728ce52bf9df735d186c8.jpeg)
Najlepšia bravčová panenka s horčičovou omáčkou
Rýchle a jednoduché kotlety z bravčovej panenky s výbornou smotanovo - horčicovou omáčkou.
Ingrediencie
Príprava
- 4 plátky bravčová panenka
- 1 čl soľ
- 1 čl mleté čierne korenie
- 2 čl slnečnicového oleja
Omáčka
- 2 čl slnečnicového oleja
- 240 ml kuracieho vývaru
- 1 pl celozrnnej horčice
- 120 ml smotany na šľahanie
- Štipka worčestrovej omáčky
Servírovanie
- čerstvo nasekaná petržlenová vňať
- čerstvo mleté čierne korenie
- varené alebo pečené zemiaky
Najnovšie letáky
Postup
Rúru na pečenie si predhrejeme na 175 °C.
Bravčové kotlety položíme na tanier a posypeme soľou a korením.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/02vI0ucjV5BhhqmAxyl2/19592ddb32592baa13f1247b51bfa4.jpeg)
Olej zohrejeme vo veľkej panvici na silnom ohni. Po chvíli vložíme kotlety na panvicu a opekáme asi 3 minúty do zlatista z každej strany.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/02vI0ucjV5BhhqmAxyl2/9d9a99f233e437d1d08d45892b99b3.jpeg)
Kotlety preložíme na pekáč a vložíme ich do rúry na 5 - 6 minút, kým nie sú v strede ružové.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/02vI0ucjV5BhhqmAxyl2/9cf1b7954a41f0cd3d066655e5ef50.jpeg)
Medzitým na panvicu prilejeme kurací vývar a miešame ho zhruba 4 minúty.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/02vI0ucjV5BhhqmAxyl2/0a14ffa017e69c26d39bffeef89c05.jpeg)
Postupne pridávame horčicu, smotanu a worcestrovú omáčku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/02vI0ucjV5BhhqmAxyl2/37bdaec8600bb96301e4b73eb6e3ac.jpeg)
Všetko spolu premiešame a varíme približne 5 minút, dokiaľ omáčka nezhustne.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/02vI0ucjV5BhhqmAxyl2/f3fa90a143ee4ee7fb456af72a86ec.jpeg)
Po upečení preložíme kotlety na teplý tanier a necháme niekoľko minút odpočívať. Následne ich polejeme pripravenou omáčkou, posypeme petržlenovou vňaťou a čiernym korením.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/02vI0ucjV5BhhqmAxyl2/7f4f525247176c14239ee411445aed.jpeg)
Servírujeme ich napríklad s varenými alebo pečenými zemiakmi. Dobrú chuť :D