Najlepšia bravčová panenka s horčičovou omáčkou
Rýchle a jednoduché kotlety z bravčovej panenky s výbornou smotanovo - horčicovou omáčkou.
Ingrediencie
Príprava
- 4 plátky bravčová panenka
- 1 čl soľ
- 1 čl mleté čierne korenie
- 2 čl slnečnicového oleja
Omáčka
- 2 čl slnečnicového oleja
- 240 ml kuracieho vývaru
- 1 pl celozrnnej horčice
- 120 ml smotany na šľahanie
- Štipka worčestrovej omáčky
Servírovanie
- čerstvo nasekaná petržlenová vňať
- čerstvo mleté čierne korenie
- varené alebo pečené zemiaky
Najnovšie letáky
Postup
Rúru na pečenie si predhrejeme na 175 °C.
Bravčové kotlety položíme na tanier a posypeme soľou a korením.
Olej zohrejeme vo veľkej panvici na silnom ohni. Po chvíli vložíme kotlety na panvicu a opekáme asi 3 minúty do zlatista z každej strany.
Kotlety preložíme na pekáč a vložíme ich do rúry na 5 - 6 minút, kým nie sú v strede ružové.
Medzitým na panvicu prilejeme kurací vývar a miešame ho zhruba 4 minúty.
Postupne pridávame horčicu, smotanu a worcestrovú omáčku.
Všetko spolu premiešame a varíme približne 5 minút, dokiaľ omáčka nezhustne.
Po upečení preložíme kotlety na teplý tanier a necháme niekoľko minút odpočívať. Následne ich polejeme pripravenou omáčkou, posypeme petržlenovou vňaťou a čiernym korením.
Servírujeme ich napríklad s varenými alebo pečenými zemiakmi. Dobrú chuť :D