REKLAMA
Najlepšia marhuľová bublanina
Rýchla marhuľová bublanina patrí neodmysliteľne k letu. Najlepší koláčik z detstva
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 500 g polohrubá múka
- 300 g práškový cukor
- 300 ml mlieko
- marhule
- 4 ks vajce
- 200 ml olej
- 1 bal kypriaci prášok
- 1⁄2 kl kypriaci prášok
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Celé vajcia, mlieko, olej a cukor mixérom dobre vymiešame, pridáme múku s práškom do pečiva a sódou bikarbónou.
2. Krok
Znova poriadne premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný veľký plech.
3. Krok
Naukladáme polovičky marhúľ bruškom dole a dáme piecť do rúry vyhriatej na cca 180 stupňov. pečieme cca 20-25 min.
4. Krok
Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a nakrájame.
5. Krok
Môžete použiť aj iný druh ovocia, alebo nakombinovať rôzne druhy naraz.
6. Krok
Dobrú chuť
Vyskúšal som s polovičnou dávkou v malom plechu. Je výborná! :P