Najlepšia turecká pizza - Pide
Tá NAJLEPŠIA Pide akú som v živote jedla🤩 Recept mám priamo z Turecka. Príprava je veľmi jednoduchá a výsledok je fantastický. Môžete si ju upiecť na plechu, ale aj na pizzovom kameni.
Ingrediencie
Cesto
- 600 g hladká múka
- 450 ml voda
- 10 g droždie
- 2 pl olej
- 1 čl soľ
- 1 čl cukor
Mäsová plnka
- 1 kg teľacie mäso
- 3 paradajka
- 3 mletá paprika - sladká
- 75 ml olej
- 25 ml olivový olej
- 1 pl paprika mletá červená
- 2 čl čili vločky pul biber
- 1⁄2 čl mleté čierne korenie
- 2 čl Soľ, podľa chuti
Na pomazanie
- 1 vajce
- 1 pl jogurt
- maslo rozpustené
Najnovšie letáky
Postup
Mäso, paradajky a papriku si pokrájame na drobno. Pridáme, mletú papriku, soľ, čierne korenie a oba oleje. Celé dobre premiešame a odložíme zatial bokom. Túto masu je dobre nechať aspoň 1hodinu bokom, ale kludne môžte aj viac hodín alebo aj 1 noc.
Z udaných surovín si vypracujeme polomäkké cesto, ktoré necháme 30 minút oddychovať.
Po 30tich minútach cesto rozdelíme na 6 častí a každé ešteraz krátko vymiesime do malého bochníka. Bochníky potom po jednom vyváľkame do podlhovastého tvaru hrúbky cca.2mm. Na každé cesto dáme tenko plnku a dookola zahneme 2cm cesta späť smerom dnu. Urobíme vlastne tvar člnu/ tureckej Pide🙂 Pide dáme na plech s papierom, ktorý môžme posypať trochou kukuričnej múky. Natrieme okraje vajcom, ktoré sme rozmiešali s jogurtom a dáme piecť do rozohriatej rúry na 210°C cca.20-25 minút. Po upečení ihneď potrieme okraje roztopeným maslom.
Táto Pide je najlepšia čo som v živote jedla🙂 Jedla som už rôzne Pide, ale táto je jedinečná. Recept som si doniesla naposledy z Turecka, rovno z jednej Raňajkovej reštaurácie/ Pideci. Pečiem ju doma klasicky v elektrickej rúre, ale aj na kameni v sporáku na drevo. Je to akoby ste ju piekli v peci🙂 Prajem dobrú chuť !
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube