Najlepšia žemľovka s tvarohom
Žemľovka s tvarohom je tradičná sladká pochúťka, ktorú si zamilujete pre jej jednoduchú prípravu a lahodnú chuť. Pečie sa vo forme a pripravuje sa z tvarohu, starých rožkov a vajec.
Ingrediencie
- 4 ks rožky
- 1 l mlieko
- 4 vajcia
- 3 Lyžice cukor
- 1 bal vanilkový cukor
- 500 g Polotučný tvaroh
- maslo na vymastenie
- Strúhanka na vyloženie misy na pečenie
- Trochu masla a cukru na posypanie hotovej žemle
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Rožky nahrubo nakrájajte a vložte do misy. Zalejte ich mierne zohriatym mliekom a nechajte chvíľu napučať.
Medzitým vymažte plech na pečenie maslom a vysypte ho strúhankou. Tiež rozbijeme vajcia, oddelíme bielky od žĺtkov a bielky vyšľaháme do tuha.
Do nadýchaných rožkov pridáme tvaroh, žĺtky, cukor a vanilkový cukor. Dobre premiešajte. Nakoniec do zmesi opatrne vmiešajte tuhý sneh z bielkov.
Tvarohovú zmes nalejte do vymasteného pekáča a rovnomerne ju rozotrite. Vrch posypeme trochou cukru a ak chceme, môžeme ho ozdobiť kúskami masla.
Plech vložte do predhriatej rúry a pečte pri teplote 180 stupňov približne 35 minút, kým buchta nie je pevná a na povrchu zlatohnedá.
Nechajte želé trochu vychladnúť, potom ho môžete nakrájať na porcie, pridať jablká a podávať. Dobrú chuť! Žemlovka s jablkami a tvarohom je na svete!