REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Najlepšie bryndzové halušky
Tradičné a pre mňa určite tie najlepšie bryndzové halušky, ktoré som kedy jedla.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g zemiakov
- 300 g bryndza
- 200 g Slaniny
- 2 kus vajcia
- 200 ml mlieka
- soľ
- múka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Najprv nastrúhajte zemiaky a zamiešajte ich s vajíčkami, mliekom a trochou soli.
2. Krok
Potom pridávajte pomaly múku, až kým zmes nebude dosť hustá na to, aby sa dali vytvoriť halušky. Ak máte doma haluškár, tento krok bude oveľa jednoduchší. Ak nie, môžete použiť jednoduchú metódu pripravenia halušiek cez strúhadlo.
3. Krok
Bryndzu rozpustite v troche vody vo veľkej panvici a do tohto bryndzového sosu potom pridajte uvarené a scedené halušky.
4. Krok
Nakoniec halušky premiešajte, aby sa poriadne prepojili s bryndzou.
5. Krok
4 Slaninu nakrájajte na kocky a opražte na panvici.