REKLAMA
Zdroj: Freepik
Najlepšie červené varené víno
Varené víno - perfektná vec na zahriatie počas dlhých zimných večerov :D
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
- 700 ml červené víno
- 7 ks klinčeky
- 1 ks celá škorica
- 1 ks badián
- 1 ks chemicky neošetrený pomaranč
- kryštálový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
5 min.
1. Krok
Z pomaranča odkrojíme 3 plátky a zapichneme do nich klinčeky. Zvyšný pomaranč odšťavíme.
2. Krok
Do hnca nalejeme víno, pridáme plátky pomaranča, šťavu, škoricu, badián a cukor podľa chuti.
3. Krok
Zahrievame ho na miernom ohni a tesne predtým, ako sa začne variť ho odstavíme.
4. Krok
Necháme približne 5 minút odležať, aby sa zintenzívnila chuť korenín. Následne nalejeme do pohárov a podávame horúce.