Zdroj: Freepik
Najlepšie čokoládovo-mätové koláčiky bez pečenia
Krémový a osviežujúci dezert, ktorý sa hodí na každú príležitosť. Bez pečenia znamená, že je rýchly a jednoduchý na prípravu, nie je potrebná rúra!
Ingrediencie
- 200 g Sušienky
- 100 g maslo rozpustené
- 300 g biela čokoláda
- 2 lyžičky Výťažok z mäty piepornej
- 4 kvapky Zeleného potravinárskeho farbiva (nepovinné)
- 200 ml salko
- 200 g Horká čokoláda
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky rozdrvíme na jemnú mrveničku. Môžete to urobiť tak, že ich vložíte do plastového vrecka a rozvaľkáte valčekom alebo použijete kuchynský robot.
V miske zmiešajte rozdrvené sušienky a rozpustené maslo, kým sa dobre nespoja.
Zmes vtlačte na dno obdĺžnikovej formy na pečenie vyloženej pergamenovým papierom. Vložte ho do chladničky na približne 15 minút.
Medzitým rozpustite bielu čokoládu v miske nad hrncom s vriacou vodou.
Vmiešajte mätový extrakt, zelené potravinárske farbivo (ak používate) a kondenzované mlieko, kým sa dobre nespoja.
Túto zmes nalejte na pripravený sušienkový základ a vráťte do chladničky na 1 hodinu stuhnúť.
Keď mätová vrstva stuhne, rozpustite horkú čokoládu v tej istej miske nad hrncom s vriacou vodou.
Rozpustenú horkú čokoládu nalejte na mätovú vrstvu a stierkou ju uhlaďte.
Vráťte plech do chladničky, aby ešte hodinu stuhol.
Po úplnom stuhnutí ho vyberte z formy, nakrájajte na porcie a vychutnajte si ho!