REKLAMA

Zdroj: Freepik

Najlepšie čokoládovo-mätové koláčiky bez pečenia

Krémový a osviežujúci dezert, ktorý sa hodí na každú príležitosť. Bez pečenia znamená, že je rýchly a jednoduchý na prípravu, nie je potrebná rúra!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 200 g Sušienky Pridané do
  • 100 g maslo rozpustené Pridané do
  • 300 g biela čokoláda Pridané do
  • 2 lyžičky Výťažok z mäty piepornej Pridané do
  • 4 kvapky Zeleného potravinárskeho farbiva (nepovinné) Pridané do
  • 200 ml salko Pridané do
  • 200 g Horká čokoláda Pridané do
REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Sušienky rozdrvíme na jemnú mrveničku. Môžete to urobiť tak, že ich vložíte do plastového vrecka a rozvaľkáte valčekom alebo použijete kuchynský robot.

2. Krok

V miske zmiešajte rozdrvené sušienky a rozpustené maslo, kým sa dobre nespoja.

3. Krok

Zmes vtlačte na dno obdĺžnikovej formy na pečenie vyloženej pergamenovým papierom. Vložte ho do chladničky na približne 15 minút.

4. Krok

Medzitým rozpustite bielu čokoládu v miske nad hrncom s vriacou vodou.

5. Krok

Vmiešajte mätový extrakt, zelené potravinárske farbivo (ak používate) a kondenzované mlieko, kým sa dobre nespoja.

6. Krok

Túto zmes nalejte na pripravený sušienkový základ a vráťte do chladničky na 1 hodinu stuhnúť.

7. Krok

Keď mätová vrstva stuhne, rozpustite horkú čokoládu v tej istej miske nad hrncom s vriacou vodou.

8. Krok

Rozpustenú horkú čokoládu nalejte na mätovú vrstvu a stierkou ju uhlaďte.

9. Krok

Vráťte plech do chladničky, aby ešte hodinu stuhol.

10. Krok

Po úplnom stuhnutí ho vyberte z formy, nakrájajte na porcie a vychutnajte si ho!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov