REKLAMA
Zdroj: FB - Recepty a rady do kuchyne I.
Najlepšie domáce francúzske zemiaky
Pozrite si môj recept na za mňa najlepšie a originálne francúzske zemiaky, ktoré sú vhodné aj pre detičky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 1 kg zemiak
- 1 klobása
- 1 kyslá smotana
- 100 ml mlieko
- 4 vajce
- 100 g údený syr
- soľ a korenie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Vychladnuté zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska.
2. Krok
Na pomastený plech pokryjeme zemiakmi spodok plechu. Osolíme, okoreníme a posypeme mletým kmínom.
3. Krok
Pridáme nakrájané vajíčka a klobásku na kolieska.
4. Krok
Na to nastrúhame syr.
5. Krok
Do misky si dáme mlieko, smotanu a vajce. Dobre premiešame a polovicou zalejeme zemiaky.
6. Krok
Na to pridáme zvyšné zemiaky, zalejeme zbytkom smotany a na vrch posypeme ešte syrom.
7. Krok
Pečieme v rúre na 180 ° C 35-40 minút.