REKLAMA

Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ

Najlepšie domáce pudingáče: Z plechu zmiznú okamžite

Najlepšie pudingáče, pochúťka nie len pre deti.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Cesto

  • 400 g hladká múka Pridané do
  • 5 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 1 kocka čerstvé droždie Pridané do
  • 3 ks žĺtko Pridané do
  • 200 ml rastlinný olej Pridané do
  • 250 ml vlažné mlieko Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do

Krém

  • 3 Balíky Zlatý klas (prášok) Pridané do
  • 800 ml plnotučné mlieko Pridané do
  • 2 ks vanilkový cukor Pridané do
  • 200 g maslo Pridané do
  • 4 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 3 ks bielka Pridané do
  • 1 ks vajíčko Pridané do
  • 6 pl práškový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Začneme prípravou cesta. Do vlažného mlieka si dáme lyžičku cukru a nadrobíme droždie. Povrch posypeme troškou múky. Necháme na teplom mieste vzísť kvások.

2. Krok

Múku nasypeme do veľkej misy, pridáme soľ, cukor, olej, žĺtka a kvások. Vymiesime cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnúť.

3. Krok

Medzi tým ako nám cesto kysne pripravíme krém. Z mlieka, kryštálového cukru, vanilkového cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding.

4. Krok

Do uvareného pudingu nakrájame maslo. Vymiešame a pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Všetko spolu premiešame a necháme vychladnúť.

5. Krok

Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme do rovnako veľkých bochníkov. Z každého spravíme šúľok a zakrútime ho ako vrták. Poukladáme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 15 minút.

6. Krok

Po upečení vyberieme, necháme vychladnúť. Pozdĺžne rozrežeme a naplníme krémom. Povrch pudingáčov posypeme práškovým cukrom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4720 receptov

Mäsité jedlá

2216 receptov

Večera

4431 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov