Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ
Najlepšie domáce pudingáče: Z plechu zmiznú okamžite
Najlepšie pudingáče, pochúťka nie len pre deti.
Ingrediencie
Cesto
- 400 g hladká múka
- 5 pl kryštálový cukor
- 1 kocka čerstvé droždie
- 3 ks žĺtko
- 200 ml rastlinný olej
- 250 ml vlažné mlieko
- 1 čl soľ
Krém
- 3 Balíky Zlatý klas (prášok)
- 800 ml plnotučné mlieko
- 2 ks vanilkový cukor
- 200 g maslo
- 4 pl kryštálový cukor
- 3 ks bielka
- 1 ks vajíčko
- 6 pl práškový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Začneme prípravou cesta. Do vlažného mlieka si dáme lyžičku cukru a nadrobíme droždie. Povrch posypeme troškou múky. Necháme na teplom mieste vzísť kvások.
Múku nasypeme do veľkej misy, pridáme soľ, cukor, olej, žĺtka a kvások. Vymiesime cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnúť.
Medzi tým ako nám cesto kysne pripravíme krém. Z mlieka, kryštálového cukru, vanilkového cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding.
Do uvareného pudingu nakrájame maslo. Vymiešame a pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Všetko spolu premiešame a necháme vychladnúť.
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme do rovnako veľkých bochníkov. Z každého spravíme šúľok a zakrútime ho ako vrták. Poukladáme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 15 minút.
Po upečení vyberieme, necháme vychladnúť. Pozdĺžne rozrežeme a naplníme krémom. Povrch pudingáčov posypeme práškovým cukrom.