REKLAMA
Najlepšie kysnuté cesto
Základný recept na kysnuté cesto. Ja som sa z neho rozhodla pripraviť žemle.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 1 dcl mlieka
- 1 kl kryštálový cukor
- 4 hrnčeky hladká múka
- 11⁄2 kl soľ
- 2 vajcia celé
- 60 g maslo
- semienka/rasca (voliteľné)
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
110 min.
1. Krok
Nechajte kvasnice napučať v mlieku s cukrom.
2. Krok
Zmiešajte múku so soľou. Potom pridajte kvasnice a jedno vajce a vypracujte cesto.
3. Krok
Nechajte cesto hodinu vykysnúť.
4. Krok
Predhrejte rúru na 175 °C a vypracujte z cesta 8 guličiek. Vytvarujte ich do žemlí a nechajte ich ešte pár minút kysnúť.
5. Krok
Potrite ich druhým vajíčkom a posypte semienkami. Dajte piecť na 15-20 minút.