Najlepšie langoše z cesta z chladničky
Úžasné langoše, najlepšie aké som kedy jedla :-) Odkedy ich poznám, iné u nás doma už nerobím. Sú chuťovo výborné, celkom iné než tie z klasického kysnutého cesta. Cesto ľahučké, nadýchané a zvonka jemne chrumkavé. Ich príprava je priam bezprácna. 👍
Ingrediencie
Cesto
- 1 kg hladká múka
- 7 dl cca voda
- 3 pl studený jogurt biely
- 42 g čerstvé droždie
- 1 pl soľ
Na vysmážanie
- olej
Najnovšie letáky
Postup
V miske premiešame múku so soľou, pridáme jogurt a vo 2 dl vody rozmiešané droždie. Tých ostatných cca 5-5,5 dl vody pridávame postupne počas vypracúvania cesta a podľa toho, ako múka pije. Máme dostať polomäkké, ešte lepivé cesto, ktoré pomocou múky vymiesime do bochníka. Cesto s miskou dáme do igelitového vrecka, uzavrieme a dáme (najlepšie na 1 noc) do chladničky nakysnúť.
Na druhý deň cesto vyberieme z chladničky a naolejovanými rukami z cesta trháme kúsky veľkosti na 1 langoš a pokladieme na tácku. Takto necháme cca. 40 minút oddychovať, aby sa cesto prehrialo a dalo sa pekne naťahovať.
Po uplynutí času si rozohrejeme olej v panvici. Naolejovanými rukami cesto/bochníček natiahneme na tenko a vysmážame z oboch strán. Pre lepšiu a presnejšiu predstavu prípravy si pozrite aj moje video.
Langoše sú výborné, chuťovo oveľa inakšie, než z klasického obyčajného cesta. Podľa chuti si už každý dá cesnak, syr, smotanu alebo kečup :-) Prajem dobrú chuť!
Tieto langoše sú veľmi praktické na prípravu, keďže jeden deň za pár minút zamiesite a na druhý deň môžete pohodlne piecť langoš🙂 Keď nepočítame čas státia v chladničke, tak máme vlastne čerstvý langoš do 1/2 hodinky na stole😉
Ďalšie moje recepty nájdete na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
Řekl bych,že je to výborný recept.Určitě vzykouším