Najlepšie linzer koláčiky
Každé Vianoce pečiem podľa tohto receptu a nikdy sa mi nestane, že by mi linecké do nového roka došlo. Je to jednoduchý recept na to, aké by linecké mali byť - maslové, mäkké a nadýchané.
Ingrediencie
- 500 g hladká múka
- 350 g maslo
- 200 g Cukrová múčka
- 2 Kúsky vaječné žĺtky
- vanilka
- citrónová kôra
Najnovšie letáky
Postup
Maslo vždy najprv vyberiem z chladničky, aby sa zohrialo na izbovú teplotu a ľahšie sa s ním pracovalo.
Žĺtky vymiešajte s cukrom do hladka. Pridáme maslo, vanilku a nastrúhanú citrónovú kôru. To je tajný trik, ktorý dodáva cestu nezameniteľnú chuť.
Do zmesi prisypem múku a vypracujem cesto. Vždy začínam s jemným miesením a postupne pracujem, kým cesto nie je tuhé, ale dostatočne pružné.
Cesto nechajte v chladničke odpočívať aspoň hodinu. Ja ho dôkladne zabalím do fólie, aby nezatvrdlo.
Potom cesto vyvaľkám na pomúčenom vále na hrúbku asi 3 mm a vykrajujem rôzne tvary.
Pečiem ich v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút, kým nezískajú mierne zlatistý odtieň.
Môžete si ich ozdobiť podľa svojich predstáv.