Zdroj: Freepik
Najlepšie ochutené sardinky v paradajkovej omáčke
Sardinky v paradajkovej omáčke sú chutné jedlo z morských plodov so stredomorskou príchuťou. Čerstvé sardinky sa pomaly varia v dusiacej sa paradajkovej omáčke s cesnakom, chilli papričkami a trochou citróna. Je to jednoduché, výdatné a chutné jedlo ideálne na večeru počas všedného dňa.
Ingrediencie
- 8 čerstvé sardinky
- 2 polievková lyžica Olivového oleja
- 1 Cibuľa, nadrobno nakrájaná
- 1 stručik Cesnak, mletý
- 1 konzerva nakrájané paradajky
- 1 čajová lyžička cukru
- 1 čajová lyžička soľ
- 1 štipka Mletého čierneho korenia
- 1 čili paprička, nadrobno nasekaná (nepovinné)
- 1 polievková lyžica čerstvá bazalka, nasekaná
- 1 Citrón zbavený kôry a odšťavený
Najnovšie letáky
Postup
Sardinky očistite a osušte papierovou utierkou.
Olivový olej rozohrejte vo veľkej panvici na strednom ohni. Cibuľu a cesnak smažte, kým cibuľa nezpriehľadnie.
Do panvice pridajte paradajky nakrájané na kocky, cukor, soľ, čierne korenie a chilli papričku. Premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
Na paradajkovú zmes položte sardinky. Panvicu prikryte a na miernom ohni varte asi 10 minút, kým sardinky nie sú uvarené.
Sardinky posypte nasekanou bazalkou, citrónovou kôrou a citrónovou šťavou.
Sardinky v paradajkovej omáčke podávajte s cestovinami alebo ryžou, prípadne s chrumkavým chlebom.