Najlepšie plnené mrkvové šatôčky
Skvelý rodinný recept na pravé domáce mrkvové šatôčky.
Ingrediencie
- 100 g polohrubá múka
- 100 g celozrnnej múky
- 1 čl kypriaci prášok
- 100 g palmarínu
- 1 vajce
- 100 g najemno nastrúhanej mrkvy
- 1 čl citrónová šťava
- džem z čiernych ríbezlí
- práškový cukor na poprášenie po upečení
Najnovšie letáky
Postup
Vo väčšej mise zmiešame polohrubú múku, celozrnnú múku, lyžičku prášku do pečiva, kúsky palmarínu, vajíčko, strúhanú mrkvu, štipku soli a citrónovú šťavu a vypracujeme rukou hladké cesto
Hotové cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme ho odležať do chladničky na minimálne 1 hodinu
Vychladené cesto potom rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske na tenký plát, ktorý nakrájame na pravidelné štvorce. Zároveň si dáme predhriať rúru na 180 stupňov
Každý štvorček plníme lyžičkou lekváru. (ideálne, ak je ten džem tuhší, ak dáte tekutejší, trochu vám pri pečení zo šatôčiek vytečie, ale to nevadí)
Každý štvorec preložíme na polovicu – tým sa vytvorí šatôčka. Dobre uzavrieme a môžeme aj vidličkou spraviť ozdobné okraje
Šatôčky poukladáme vedľa seba na plech a dáme piecť na cca 20 minút. (sú hotové, ak majú už jemne zhnednutý povrch). Podávame jemne poprášené práškovým cukrom