REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/iGXck981eZrjRcJ0ELeB/7b9fff19effe8d1db23b17176849cb.jpeg)
Zdroj: AlexPro9500 from Getty Images
Najlepšie šišky
Tradičný recept na najlepšie šišky, ktoré si vychutná celá rodina.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 500 g Pšeničná múka
- 1 ks čerstvé droždie
- 200 ml mlieko
- 3 ks žĺtky
- 100 g cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 ks soľ
- 100 g maslo
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Rozdrobíme droždie, pridáme polovicu cukru, zalejeme mliekom a necháme kvások pracovať.
2. Krok
Zmiešame múku so zvyškom cukru, vanilkovým cukrom, soľou, žĺtkami, roztopeným maslom a kváskom.
3. Krok
Cesto vypracujeme a necháme v teple kysnúť.
4. Krok
Potom ho vyvaľkáme a hrnčekom vykrajujeme šišky. Menším pohárom (kalíškom) vykrojíme stred.
5. Krok
Šišky vypražíme v oleji a potom ich posypeme cukrom.