Zdroj: Facebook - Zákusky - koláčiky a dobré jedlo.
Najlepšie zázvorníky
Najlepšie a mäkké zázvorníky sú veľmi obľúbené pre ich štipľavú chuť. Je to vianočná pochúťka.
Ingrediencie
- 400 g múka
- 400 g polohrubá múka
- 600 g práškový cukor
- 20 g mletý sušený zázvor
- 1⁄2 kl kypriaci prášok
- 1⁄2 kl Jedlá sóda
- 4 pl olej
- 6 ks vajce
Najnovšie letáky
Postup
Pripravíme si misku, v ktorej vymiešame všetky suroviny - okrem múky.
Potom postupne prisýpame múku a miešame pokiaľ sa hmota nespojí.
Následne cesto preložíme na dosku a vypracujeme ho. V prípade, že sa nám lepí, podsypeme ho polohrubou múkou.
Dosku na vaľkanie posypeme práškovým cukrom a cesto na nej vyvaľkáme na hrúbku približne 5 milimetrov.
Vykrojené zázvorníky poukladáme na vymastený plech minimálne s 3 centimetrovým rozostupom a necháme voľne susiť aspon 10 hodín. Ideálne cez noc.
Zázvorníky pečieme v predhriatej rúre na 150°C približne 15 minút. Po upečení s nimi trochu pohneme, aby neostali prilepené.