Zdroj: Pixabay: AKuptsova
Nakladaná zelenina rôznych odrôd
Tento recept na nakladanú zeleninu je absolútnou nevyhnutnosťou v mojej kuchyni a robila som ho už nespočetnekrát. Nakladanie zeleniny je skvelý spôsob, ako chutne uchovať zvyšky zeleniny, premeniť ich na chutnú prílohu alebo dodať chuť šalátom, sendvičom atď. Na tomto spôsobe je úžasné, že môžete experimentovať s rôznymi druhmi zeleniny a chutí. Na tejto metóde je úžasné, že môžete experimentovať s rôznymi druhmi zeleniny a príchuťami.
Ingrediencie
- 1 kg Zmes zeleniny (napr. mrkva, zeler, paprika, cuketa atď.)
- 1 l voda
- 2 Tablespoon morská soľ
- 500 ml Biely alebo jablčný ocot
- Niekoľko strúčikov cesnaku, zrnká korenia bobkový list a čerstvé bylinky (nepovinné)
Najnovšie letáky
Postup
Recept na nakladanú zeleninu začnite dôkladným umytím a nakrájaním zeleniny. Zistila som, že ak zeleninu nakrájate na rovnako veľké kúsky, pomôže to udržať konzistenciu počas procesu nakladania.
Vo veľkom hrnci zvarte vodu, ocot a soľ. Počkajte, kým sa soľ rozpustí, a potom pridajte zeleninu. Nemajte obavy, ak zelenina nie je úplne zakrytá, počas varenia sa rozpadne.
Zeleninu nechajte dusiť 2-3 minúty, ale nie dlhšie, aby si zachovala chrumkavú štruktúru. Pri mojom prvom pokuse som zeleninu prevarila a bola príliš mäkká.
Kým sa zelenina varí, môžete pripraviť poháre. Sterilizujte ich vo vriacej vode alebo v rúre, aby ste zabránili množeniu baktérií.
Ešte horúcu zeleninu naplňte spolu s vodou na nakladanie do pohárov. Teraz môžete pridať strúčiky cesnaku, zrnká korenia, bobkové listy a čerstvé bylinky. Milujem kombináciu kôpru s mrkvou a papriky s rozmarínom.
Poháre s nakladanou zeleninou pevne uzavrite a nechajte vychladnúť. Potom ich uložte do chladničky a pred otvorením počkajte aspoň týždeň. Zaberie to čas, ale verte mi, že sa oplatí počkať! Ideálna príloha k mnohým jedlám.