Naše medové rezy
Ingrediencie
Cesto
- 1 ks vajce
- 150 g kryštálový cukor
- 1 čl sóda bikarbóna
- 50 g maslo
- 2 pl plnotučné mlieko
- 450 g hladká múka
- 1 pl kakao
Krém
- 400 ml plnotučné mlieko
- 3 pl hladká múka
- 2 pl kryštálový cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- 2 pl práškový cukor
- 150 g maslo
Poleva
- 100 g belgická tmavá čokoláda
- 3 pl olej
Najnovšie letáky
Postup
Všetky prísady na cesto okrem múky zamiesime lopatkou v miske na miernom ohni, pretože musíme cesto najskôr ohriať. Za stáleho miešania, až pokiaľ neprestane sóda peniť, si vytvoríme hustú hmotu, ktorú odstavíme a pridáme múku. Vymiesime hladké cesto.
Cesto si rozdelíme na 4 časti a vaľkáme si pláty v rovnakej veľkosti. Vaľkáme ho teplé, pretože studené sa nám bude lámať.
Pomocou valčeka si opatrne prenesieme cesto na plech (na opačnú stranu plechu, aby sa jednoduchšie oddelilo po upečení). Cesto na plechu si môžeme orezať, aby sme nemali prebytočné časti.
Každé cesto pečieme pri teplote 180 stupňov po dobu cca 5-8 minút. Upečené cesto si opatrne preložíme na navlhčenú utierku a necháme vychladiť.
Pripravíme si krém. Kr. a vanilkový cukor spolu s mliekom a múkou varíme ako puding. Keď sa mierne hmota ochladí, pridáme ju do vymixovaného masla s pr. cukrom a pekne vymiešame mixérom hladký krém. Rozdelíme si ho na 3 časti.
Krém natierame na upečené pláty a vrstvíme.
Čokoládu si nad parou rozpustíme, pridáme olej a necháme jemne prechladnúť. Jemne prechladnutú čokoládu si natrieme na vrchný plát cesta a necháme stuhnúť. Takto navrstvený koláčik necháme odstáť a po niekoľkých hodinách nám pekne stuhne a bude sa dať krájať bez problémov.
Nakrájame na rezy a podávame.
Dobrú chuť!