REKLAMA
Nekysnutý slivkový koláč
Recept na výborný nekysnutý slivkový koláč s posýpkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Pre cesto:
- 300 g polohrubej múky
- 150 g cukru krupice
- 150 g masla
- 1 ks vajce
- 1 lyžička prášku do pečiva
Pre náplň:
- 1 kg sliviek
- 2 Lyžice cukru krupice
Pre posýpku:
- 50 g masla
- 50 g cukru krupice
- 50 g hladká múka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Najskôr si pripravíme cesto. V mise zmiešame všetky suroviny a spracujeme na hladké cesto.
2. Krok
Cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu a položíme naň umyté a rozpolené slivky. Posypeme ich dvoma lyžicami cukru.
3. Krok
Na prípravu posýpky zmiešame v miske všetky suroviny a rukami vypracujeme mrveničku.
4. Krok
Posýpku rovnomerne rozdelíme na koláč.
5. Krok
Takto pripravené nekysnutý slivkový koláč pečieme približne 50 minút na 180°C.
6. Krok
Po upečení necháme koláč vychladnúť, potom ho môžeme nakrájať na porcie a podávať.