REKLAMA
Zdroj: Canva
Nepečená torta s malinami
Recept na letnú a osviežujúcu nepečenú tortu s malinami a mascarpone.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 200 g piškot
- 100 g masla
- 200 g čerstvých malín
- 250 g mascarpone
- 200 g smotany na šľahanie
- práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- citrónová kôra
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
V miske zmiešajte pomrvené piškóty s rozpusteným maslom, tak aby vznikol základ torty. Zmes rozotrite na dne formy na tortu a dôkladne ju prstami postláčajte. Formu vložte do chladničky na 30 minút.
2. Krok
V ďalšej miske vymiešajte mascarpone so smotanou, práškovým cukrom, vanilkovým extraktom a citrónovou kôrou.
3. Krok
Na základ z piškót rozotrite krém a položte naň vrstvu čerstvých malín.
4. Krok
Okolo obvodu torty poukladajte dlhé piškóty.
5. Krok
Malinovú tortu dajte do chladničky na minimálne hodinu, aby sa krém a piškóty pekne spojili.