Nepečená torta z kyslej smotany
Nepečená torta z kyslej smotany. Aj táto jednoduchá dobrota sa dá ozvláštniť a pripraviť na rôzne spôsoby a príchute. Ideálne keď sa vám nechce tráviť hodiny v kuchyni, piecť, no zároveň máte chuť na niečo svieže, sladké alebo očakávate návštevu.
Ingrediencie
Suroviny
- 200 g dlhé piškóty
- 250 g okrúhle piškóty
- 1 konzerva pomaranče
Krém
- 750 g kyslá smotana
- 500 g jemný tvaroh
- 200 g biely jogurt
- 2 balenia vanilínový cukor
- 60 g práškový cukor
Pomarančová poleva
- 500 ml pomarančový džús
- 1 balík Zlatý klas (prášok)
- 2 pl Med
Najnovšie letáky
Postup
Na krém zmiešame všetky ingrediencie. Pomaranče z konzervy nakrájame na menšie kúsky. Na dno formy rozložíme okrúhle piškóty. Polejeme ich šťavou z konzervy a nanesieme vrstvu krému. Po obvode uložíme dlhé piškóty. Na krém opäť navrstvíme piškóty. Na ne dáme polovicu pomarančov a opäť časť krému. Znovu vrstvíme piškóty a druhú polovicu pomarančov. Na vrch rozotrieme zvyšný krém. Odložíme do chladničky.
V troche džúsu (cca 150ml) rozmiešame zlatý klas. Spolu s medom aj zvyšným džúsom vylejeme do hrnca a varíme za priebežného miešania do zhustnutia. Necháme mierne vychladnúť. Následne nalejeme na pripravenú tortu a odložíme stuhnúť do chladničky ideálne cez noc.