Zdroj: zefirchik06 from Getty Images
Nepečený čokoládový cheesecake s mascarpone
Tento nepečený čokoládový cheesecake s mascarpone je neodolateľne chutný, sýty a prekvapivo jednoduchý na prípravu.
Ingrediencie
- 200 g maslové sušienky
- 120 g masla
- 250 g mascarpone
- 400 g biely jogurt
- 300 g horkej čokolády
- 1 bal želatíny
- 4 pl vody
- 70 g práškový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky rozdrvíme na drobné kúsky. Najlepšie v kuchynskom mixéri, ale ak nemáte žiadny po ruke, funguje aj valček a vrecko.
Maslo roztopíme a zmiešame ho so sušienkami. Zmes natlačíme na dno tortovej formy (s odnímateľným dnom je ideálne) a dáme stuhnúť do chladničky.
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Mascarpone zmiešame s jogurtom a cukrom a pridáme do roztopenej čokoláde.
Želatínu pripravíme podľa návodu na balení a pridáme ju do zmesi. Po dôkladnom premiešaní nalejeme plnku na podklad v tortovej forme.
Cheesecake necháme odstáť v chladničke aspoň 4 hodiny, no ideálne cez noc. Takto získate perfektnú konzistenciu a plnú chuť.
Náš nepečený čokoládový cheesecake môžeme dozdobiť hoblinami a kúskami čokolády.