Nepečený fit jahodový cheesecake
Cheesecakes robím najčastejšie pečené. No vyskúšala som aj jeden nepečený s jahodami v zdravšej verzii.
Ingrediencie
Základ
- 80 g rozmixovanych ovsených vločiek
- 25 g kokosovej múky
- 15 g strúhaného kokosu
- 20 g vanilkového proteínu netreba
- 50 ml voda
- 30 g rozmixovaných brusníc s trochou vody netreba použiť
- 10 g Med
- 20 g kokosového oleja
Jahodová časť
- 350 g mrazených jahôd nechať rozmraziť
- 1⁄2 balenia jahodového pudingoveho prášku
- 10 g cukor / med
Krém
- 500 g jemného tvarohu
- 40 g jahodového proteínu nahradiť sladidlom
- 10 g cukor / med
- plátková želatína
Najnovšie letáky
Postup
Všetky ingrediencie na základ zmiešame a natlačíme na dno okrúhlej formy (20cm) vystlanej papierom na pečenie.
Jahodový pudingový prášok rozmiešame v šťave z jahôd. Jahody rozmixujeme a dáme variť spolu s pudingovým práškom a medom. Varíme do zhustnutia.
Tvaroh, proteín a med zmiešame. Želatínu pripravíme podľa návodu – plátky dáme na 10 minút naboptnať do misky s 6 PL vody. Potom ju dáme zohriať nad plameň a miešame, kým sa želatína neroztopí (nevaríme!). K želatíne pridáme 2 PL krému a premiešame. Túto zmes vmiešame do krému. Polovicu krému dáme na korpus.
Do druhej polovice dáme 2 PL jahodovej zmesi a dáme na 1. časť krému.
Zvyšnú jahodovú zmes rozotrieme na vrch koláča. Pripravený cheesecake dáme stuhnúť do chladničky cez noc.