REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/7_WfbC7l-Ij1Vr47fYR1/fc2a30845ed9ea6722b71d6d0dac31.jpeg)
Obrátený jablčník
Jednoduchý jablkový koláč, ktorý zvládne upiecť aj začínajúca kuchárka :-)
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
24
PLNKA
- 11⁄2 kg očistených jabĺk
- 100 g mletých orechov
- 250 g maslo alebo Hera
- 3 pl práškový cukor
- strúhaná čokoláda na posypanie
CESTO
- 6 ks vajec
- 6 pl práškový cukor
- 3 pl hrubá múka
- 3 pl Solamyl
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
Na plech rovnomerne rozložíme tuk pokrájaný na plátky a navrstvíme očistené a postrúhané jablká (do výšky 2 cm). Urovnáme ich dlaňou, posypeme strúhankou a mletými orechami. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme múku zmiešanú so solamylom a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na pripravené jablká na plechu, rovnomerne rozotrieme a dáme piecť najprv pri vyššej teplote, potom teplotu znížime a dopečieme. Plech s upečeným koláčom prevrátime na dosku, jablká urovnáme nožom a posypeme srúhanou čokoládou.