REKLAMA
Obrátený jablkový koláč
Osviežujúci koláčik plný šťavnatých jabĺk
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 5 kus jablko
- 150 g múka
- 150 g hnedý cukor
- 5 polievková lyžica maslo
- 1 kus vajce
- 1 dcl mlieko
- 2 čajová lyžička kypriaci prášok
- vanilková esencia
- hrozienka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Ošúpané jablká si nakrájame na mesiačiky a rozložíme ich na dno tortovej formy, ktorú sme si pred tým vymastili maslom. Jablká posypeme trochou hrozienok, ale môžeme použiť aj plátky mandlí alebo vlašské oriešky.
2. Krok
Vo väčšej mise si vymiešame vajce s pár kvapkami vanilkového extraktu, mliekom a zmäknutým maslom. Do zmesi po častiach pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom a cukor. Znova dôkladne premiešame a vylejeme na jablká.
3. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 30 minút. Po dopečení necháme koláč vychladnúť a až potom ho vyklopíme z tortovej formy.