REKLAMA
Omáčka z pečenej papriky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 Papriky
- 1 Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 250 ml smotany na šľahanie
- 400 g kuracieho mäsa
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
- mletá červená paprika
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
Papriky, cibuľu a cesnak si dáme vcelku na papier na pečenie. Pokvapkáme olejom a vložíme do rúry, pečieme na 180/25 minút alebo podľa potreby, pokiaľ koža na paprike nepopraská. Ak je hotová, papriky olúpeme, dáme do mixéra, pridáme olej, smotanu a celé to rozmixujeme. Mäso si nakrájame na kúsky pridáme olej, korenie a trošku smotany, ktorú dávame do omáčky. Necháme chvíľu postáť. Orestujeme na panvici, ak je mäkké, pridáme omáčku a necháme prejsť varom. Podávala som s uvarenou cestovinou.