REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_wXZ8hGuZRWi2F9VFWEf/3c8d2234f342dd44284b67e5dcbf63.jpeg)
Opečená teľacie pečeň
Tradičná delikatesa pre milovníkov vnútorností
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 600 g Teľacia pečeň
- 150 g múka
- 4 vajce
- 400 g strúhanka
- soľ a korenie
- 500 ml Olej na smaženie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Pečeň si očistite a nakrájajte na plátky, ktoré jemne potľapkajte a odstráňte šťavu.
2. Krok
Rozklepatú pečeň dochuťte soľou, korením a bylinkou tesne pred obalením.
3. Krok
Obalte ako klasický rezeň v trojobale z hladkej múky, rozšľahaného vajíčka a strúhanky. Potom opražte v rozohriatom oleji na 175°C po dobu asi 10 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_wXZ8hGuZRWi2F9VFWEf/e010e861fb2200d91f43a5bf44de35.jpeg)
4. Krok
Po opečení nakoniec prelejte maslom a osoľte soľou. Podávajte s viedeňským zemiakovým šalátom a citrónom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_wXZ8hGuZRWi2F9VFWEf/bf0e0a6dc3e5f4fe80a1ffdec6e6ff.jpeg)