:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/T5hogMbGaeZcqteSH6PG/37ac50755df74e706d9ee80490ba71.jpeg)
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Opekané ryžové rezance
Opekané čínske ryžové rezance s kuracím mäsom. Je to rýchle, jednoduché a chutné jedlo.
Ingrediencie
- 300 g kuracie prsia
- 100 g kapusta biela hlávková
- 3 pl tmavá sójová omáčka
- 1 ks chilli paprička
- 300 g rýžové rezance
- 50 ml olej
- 1 ks mrkva
- 1 ks pór
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie mäso umyjeme, osušíme a na krájame na kocky.
Na panvici rozpálime olivový olej a orestujeme na ňom nakrájané mäso.
Po chvíli ho podlejeme vodou a dusíme zhruba 7 minút.
Ďalej si pripravíme zeleninu. Kapustu a mrkvu nakrájame na pásiky, pór na polmesiačiky a chilli papričku na drobné kúsky.
Po 7 minútach dusenia pridáme k mäsu mrkvu a papričku. Po ďalších 7 minútach kapustu.
Všetko spolu krátko podusíme a nakoniec pridáme sójovú omáčku.
Ryžové rezance uvaríme podľa návodu na obale. Po uvarení ich scedíme a pridáme k mäsu. Všetko spolu ešte chvíľu osmažíme a podľa potreby dochutíme sójovou omáčkou.
Na miešanie sa odporúčajú dve vidličky - v každej ruke jedna.