Zdroj: Olga Kriger from Canva
Orechová torta s mascarpone
Táto orechová torta s mascarpone je skvelá voľba pre všetky príležitosti, či už sa jedná o narodeniny, meninovú oslavu, alebo len preto, že máte chuť na niečo sladké.
Ingrediencie
Pre korpus:
- 200 g mletých vlašských orechov
- 100 g múka
- 100 g masla
- 3 ks vajcia
- 150 g cukru
- 1⁄2 balenia Prášku do pečiva
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Pre krém:
- 500 g mascarpone
- 200 g práškový cukor
- šťava a nastrúhaná kôra z citróna
Na ozdobu:
- biela čokoláda
- orechy na ozdobenie
Najnovšie letáky
Postup
Začnite predhriatím rúry na 180 °C a prípravou formy, ktorú vyložíte papierom na pečenie.
V miske zmiešajte vlašské orechy, múku a prášok do pečiva. Tieto ingrediencie tvoria základ korpusu.
Maslo, cukor a vajcia vyšľahajte do peny. Je dôležité, aby ste maslo mali na izbovej teploty, aby sa vám lepšie šľahalo.
Do maslovej peny pridajte orechovú zmes a vanilkový extrakt. Všetko poriadne premiešajte.
Cesto vylejte do pripravenej formy a pečte v rúre približne 30-40 min, alebo kým nie je torta pečená. Orechový korpus býva rýchlo hotový, takže ho skúšajte pichnúť už po pol hodine pečenia.
Po upečení nechajte tortu vychladnúť.
Medzitým, pripravte si krém. Mascarpone zmiešajte s práškovým cukrom, šťavou a nastrúhanou kôrou z citróna.
Korpus prerežte na 2 alebo 3 časti a medzi ne naneste mascarpone krém.
Zvyšným krémom natrite tortu aj z vonkajšej strany.
Dozdobiť ju môžete podľa vlastnej fantázie, napríklad poliať čokoládou a poukladať na ňu kúsky orechov.