REKLAMA
Orechové miňóny
Obľúbené miňóny plné orechov
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
Suroviny
- 7 ks vajcia
- 9 pl kryštálový cukor
- 10 pl polohrubá múka
- 10 pl mleté orechy
- Štipka soli
Krém
- 130 g maslo
- 130 g Hera
- 3 pl práškový cukor
- 2 pl holandské kakao
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Bielka osobitne vyšľaháme so štipkou soli. Pridáme kryštálový cukor a šľaháme ďalej kým nedostaneme tuhý sneh. Nakoniec pridáme aj žĺtka a šľaháme ešte chvíľu aby sme dostali svetlo žltý sneh.
2. Krok
K tomu následne striedavo pridávame orechy a múku po lyžiciach zakaždým opatrne premiešame varechou.
3. Krok
Hmotu vylejeme na plech vystlaný papierom a dáme piecť na 180 C. Upečenú piškótu necháme vychladnúť.
4. Krok
Po vychladnutí ju rukami úplne rozdrobíme a pridáme krém a podľa potreby aj trochu vychladnutého čierneho čaju s rumom. Zmäknuté maslo a heru vymiešame s práškovým cukrom a kakaom. Hotový krém následne rukami spojíme s rozmrvenou piškótou, pridáme čaj a formujeme guličky, ktoré obaľujeme v mletých orechoch.