REKLAMA
Zdroj: Youtube
Orechové rožky bez kysnutia
Orechové rožky bez kysnutia sú jednoduchým a skvelým receptom na sladkú pochúťku, ktorú ocení takmer každý.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
30
Na cesto:
- 600 g hladká múka
- 1 kl soľ
- 100 g cukru
- 1 balenie Prášku do pečiva
- 250 ml smotany na šľahanie
- 150 ml mlieka
Na náplň:
- 150 ml mlieka
- 150 g mletých orechov
- 2 Lyžice Med
- trochu cukru podľa chuti
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
V miske zmiešajte múku, cukor, soľ a kypriaci prášok do pečiva.
2. Krok
Potom prilejeme smotanu s mliekom a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme v chladničke odpočívať asi 15 minút.
3. Krok
Medzitým si z mlieka, orechov, medu a cukru uvaríme orechovú plnku, ktorú necháme vychladnúť.
4. Krok
Cesto rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme na kruh s hrúbkou asi 4 mm.
5. Krok
Každú časť rozdelíme na 8 častí, na širšiu stranu dáme lyžičku plnky a zrolujeme.
6. Krok
Orechové rožky bez kysnutai položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme mliekom a pečieme pri 180 °C asi 15 minút.