REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/PUhQfXZTvWeRyO-YnLjG/0f85f1e2501edf5a505c51e9c6a7d4.jpeg)
Zdroj: Youtube
Orechové rožky bez kysnutia
Orechové rožky bez kysnutia sú jednoduchým a skvelým receptom na sladkú pochúťku, ktorú ocení takmer každý.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
30
Na cesto:
- 600 g hladká múka
- 1 kl soľ
- 100 g cukru
- 1 balenie Prášku do pečiva
- 250 ml smotany na šľahanie
- 150 ml mlieka
Na náplň:
- 150 ml mlieka
- 150 g mletých orechov
- 2 Lyžice Med
- trochu cukru podľa chuti
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
V miske zmiešajte múku, cukor, soľ a kypriaci prášok do pečiva.
2. Krok
Potom prilejeme smotanu s mliekom a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme v chladničke odpočívať asi 15 minút.
3. Krok
Medzitým si z mlieka, orechov, medu a cukru uvaríme orechovú plnku, ktorú necháme vychladnúť.
4. Krok
Cesto rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme na kruh s hrúbkou asi 4 mm.
5. Krok
Každú časť rozdelíme na 8 častí, na širšiu stranu dáme lyžičku plnky a zrolujeme.
6. Krok
Orechové rožky bez kysnutai položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme mliekom a pečieme pri 180 °C asi 15 minút.