REKLAMA
Orieškový koláč, ktorý je jemný a veľmi chutný.
Orieškový koláč, ktorý je jemný a veľmi chutný.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Cesto
- 8 kus žĺtko
- 88 kus vaječné bielka
- 150 g hnedý cukor
- 30 g olivový olej
- 6 g kypriaci prášok
- 60 g voda
- 200 g hrubá múka
- 60 g vlašské orechy
- štipka soli
Plnka
- 500 g mascarpone
- 24 g vanilkový cukor
- 80 g vlašské orechy
- 50 g cukor / med
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
V miske vymiešame žĺtky s cukrom. Pridáme olivový olej. Pridáme prášok do pečiva a vodu.
2. Krok
Postupne prisypeme múku a orechy. V druhej miske vymiešame bielka so štipkou soli a zmes opatrne primiešame do cesta.
3. Krok
Plech na pečenie s rozmermi 40x30 cm vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 20 minút.
4. Krok
V miske vymiešame mascarpone s cukrom, medom a orechami. Vychladnutý korpus prerežeme na 2 časti a na jednu natrieme 2/3 krému.
5. Krok
Na krém položíme druhý plát a natrieme zvyšok krému. Vrch koláča posypeme orechami.