REKLAMA
Originál maďarská papriková nátierka
Doma ju nazývame aj čubrič. Skvelá pikantná nátierka na hrianky, pod mäsa, na pizzu alebo do polievok.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
18
- 1 kg Cibuľa
- 2 kg kápia
- 1 kg paradajky hodne červené
- 18 ks feferóny guľaté
- 1 ks deko
- 1 dcl ocot
- 2 dcl olej
- 20 dkg cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Cibuľu očistíme, paradajky a papriku umyejme a odstránime z nich zelené časti. Môžeme najkrájať na väčšie kúsky, aby sa nám ľahšie mleli.
2. Krok
Ja používam klasický mäsiarsky mlynček, lebo zmes je pomletá pekne na jemno. Môžete použiť aj ponorný mixér, vtedy je zmes hrubšia.
3. Krok
Pomletú zmes dáme do väčšieho hrnca, pridáme olej, deko, ocot, cukor a asi pol hodinu varíme, aby sa odparila voda.
4. Krok
Dáme do menších zaváraninových pohárov a sterilizujeme 15 až 20min. Z uvedeného množstva surovín vyjde18 menších pohárov.