REKLAMA

Originál maďarská papriková nátierka

Doma ju nazývame aj čubrič. Skvelá pikantná nátierka na hrianky, pod mäsa, na pizzu alebo do polievok.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
18
  • 1 kg Cibuľa Pridané do
  • 2 kg kápia Pridané do
  • 1 kg paradajky hodne červené Pridané do
  • 18 ks feferóny guľaté Pridané do
  • 1 ks deko Pridané do
  • 1 dcl ocot Pridané do
  • 2 dcl olej Pridané do
  • 20 dkg cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Cibuľu očistíme, paradajky a papriku umyejme a odstránime z nich zelené časti. Môžeme najkrájať na väčšie kúsky, aby sa nám ľahšie mleli.

2. Krok

Ja používam klasický mäsiarsky mlynček, lebo zmes je pomletá pekne na jemno. Môžete použiť aj ponorný mixér, vtedy je zmes hrubšia.

3. Krok

Pomletú zmes dáme do väčšieho hrnca, pridáme olej, deko, ocot, cukor a asi pol hodinu varíme, aby sa odparila voda.

4. Krok

Dáme do menších zaváraninových pohárov a sterilizujeme 15 až 20min. Z uvedeného množstva surovín vyjde18 menších pohárov.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov