REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hR6uCVyuJm9j0Jc-u2H8/598220d6011da5f348ac0cc5b3b51e.jpeg)
Zdroj: FB: Obľúbené recepty pre každého
Oškvarkové pagáče bez kysnutia
Recept na bombastické oškvarkové pagáče bez kysnutia, ktoré sa hodia na posedenie s priateľmi.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
- 500 g hladká múka
- 1 kus prášok do pečiva
- 200 g oškvarkov
- 2 kus vajíčka
- 200 g kyslej smotany
- Soľ podla chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Najprv si pripravím všetky ingredencie. Múku zmiešam s práškom do pečiva a soľou.
2. Krok
Potom pridám oškvarky, vajíčka a kyslú smotanu. Zo všetkých ingrediencií vypracujem cesto.
3. Krok
Cesto vyvaľkám na doske posypanej múkou na hrúbku cca 1 cm a vykrajujem pagáče. Na tento krok používam okrúhlu formičku s priemerom 5 cm.
4. Krok
Pagáče ukladám na plech vyložený papierom na pečenie a vložím do predhriatej rúry na 180 stupňov. Pečiem približne 20 minút dozlatista.
5. Krok
Po upečení ich nechám vychladnúť na mriežke - tak získajú typickú krehkosť.