Overený recept na jednoduché makrónky
Našiel som tento recept na red velvet domáce makrónky, ktoré vydržia dlho, teda pokiaľ ich niekto nezje :)
Ingrediencie
Makrónky (na 24 mušlí t.j. 12 makróniek)
- 50 g práškového cukru
- 50 g mandľového prášku
- 1 lyžička kakao
- 1 lyžička červeného potravinového prášku
- 2 ks vaječného bielka
- 40 g kryštálový cukor
- 10 kvapiek červené potravinárske gélové farbivo
- 2 kvapky modré potravinárske gélové farbivo
Náplň
- 80 g smotanového syra
- 20 g práškového cukru
- 40 g mäkkého masla
Najnovšie letáky
Postup
Do mixéru si dáme práškový cukor, mandľový prášok, kakaový prášok a červený potravinový prášok, všetko spolu dôkladne premiešame.
Zdroj: Youtube.com
Premiešanú zmes preosejeme cez sitko.
Zdroj: Youtube.com
Vyšľaháme si sneh z vaječných bielok do ktorého postupne všľaháme kryštálový cukor.
Zdroj: Youtube.com
Pridáme 10 kvapiek červeného a 2 kvapky modrého farbiva, celé spolu premiešame.
Zdroj: Youtube.com
Prisypeme zmes, ktorú sme si pripravili na začiatku. Premiešame gumovou stierkou. Miešame, kým nemá cesto ťahavú konzistenciu.
Zdroj: Youtube.com
Pomocou vrecúška si vytvarujeme makrónky na pečiacom papieri, urobíme ich hrubšie a potom ich sklepeme.
Zdroj: Youtube.com
Necháme vysušiť 30-60 minút, aby boli na povrchu "zaschnuté".
Zdroj: Youtube.com
Potom ich dáme piecť do rúry na 15 minút pri 140 stupňoch celzia. Hotové makrónky vyberieme na drevenú dosku a necháme ochladiť.
Zdroj: Youtube.com
Pripravíme si krém, v miske zmiešame smotanový syr, práškový cukor a zmäknuté maslo. Dôkladne všetko spolu vymiešame, aby nám vznikol tuhý krém.
Zdroj: Youtube.com
Krém naplníme do vrecúška a naplníme ním spodnú stranu makrónky.
Zdroj: Youtube.com
Nakoniec pridáme vrchnú časť a môžeme podávať, dobrú chuť.
Zdroj: Youtube.com