Ovocný koláč zo špaldovej múky
Chrumkavý ovocný koláč zo špaldovej múky, ktorý je výborným záverom každého obedu alebo večere. Môžete si ho pripraviť s akýmkoľvek ovocím podľa vašej chuti.
Ingrediencie
- 200 g špaldovej múky
- 100 g medu
- 70 g masla
- 1 ks vajce
- 1 lyžičku prášku do pečiva
- 500 g ovocia
- 3 Lyžice cukru
- 1 ks vanilkový cukor
- škorica podľa chuti
- štipka soli
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravíme cesto. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva a štipku soli.
Pridáme rozpustené maslo, med a vajce.
Zmes poriadne premiešame a vypracujeme cesto.
Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho aspoň pol hodiny v chlade odpočívať.
Medzitým si pripravíme ovocie - umyjeme ho, očistíme a nakrájame na kúsky.
Do ovocia pridáme cukor, vanilkový cukor a škoricu a premiešame.
Cesto vyvaľkáme a vložíme do vymastenej formy. Pokiaľ je cesto príliš lepkavé, pomôžeme si múkou.
Na cesto rovnomerne rozložíme ovocie.
Ovocný koláč zo špaldovej múky pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 30-40 minút.
Necháme ho vychladnúť a potom ho môžeme podávať.