Zdroj: Bartosz Luczak from Getty Images
Palacinky z cmaru s jablkami
Lahodné, nadýchané jablkové palacinky s cmarmi sú skvelým nápadom na sladkú desiatu alebo raňajky. Palacinky sú zvonka chrumkavé, vnútri mäkké a plné kúskov vyprážaných jabĺk.
Ingrediencie
- 2 ks Veľké jablká
- 2 pohár cmar
- 2 pohár múka
- 3 ks vajcia
- 2 čajové lyžičky prášok do pečiva
- 4 lyžice cukor
- 1 čajová lyžička škorica
- Fritovací olej
- Fritovací olej
Najnovšie letáky
Postup
Najprv nastrúham jablká na veľkom strúhadle. Neolúpem ich, pretože to dodá palacinkám extra chuť a farbu.
Medzitým vo veľkej miske zmiešam suché prísady: múku, prášok do pečiva, škoricu a cukor.
V samostatnej miske rozbijem vajcia, pridám k nim cmar a dôkladne premiešam. Potom pomaly pridávam mokré prísady k suchým. Všetko miešam, kým zmes nie je hladká a bez hrudiek.
Do cesta pridám nastrúhané jablká a jemne premiešam lyžicou.
Vo veľkej panvici rozohrejte olej. Keď je dostatočne horúci, dávam doň po lyžiciach cesto a vyprážam ho z oboch strán dozlatista. Je dôležité nepreháňať to s množstvom oleja - palacinky by mali byť ľahko opečené a nie nasiaknuté tukom.
Vyprážané palacinky položím na papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného tuku. Pred podávaním ich posypem práškovým cukrom.