Zdroj: pixelshot from Canva
Paradajková omáčka s mäsovými guľkami
Výborná paradajková omáčka s mäsovými guľkami, ku ktorej sa hodí napríklad knedľa.
Ingrediencie
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 kus Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 g zrelých paradajok
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 kus vajce
- 50 g strúhanky
- olivový olej
- čerstvé bylinky koriander, bazalka, tymián
Najnovšie letáky
Postup
Cibuľu a cesnak očistite a nasekajte nadrobno.
Ešte než začnete robiť guľky, odporúčam si pripraviť všetky ingrediencie, aby sa vám neskôr všetko ľahšie pripravovalo.
Do mletého mäsa pridajte vajce, strúhanku, polovicu nasekaného cesnaku a cibule, soľ, korenie a premiešajte. Vytvarujte malé guličky.
Na panvici na oleji orestujte mäsové guličky dozlatova.
Zvyšnú cibuľu a cesnak pridajte do panvice a restujte, až kým nie sú mäkké.
Pridajte nasekané paradajky a dochuťte soľou a korením. Povarte asi 15 minút, až kým nie je omáčka hustá.
Pridajte guľky do omáčky a nechajte ich dusiť ďalších 10 minút.
Pred podávaním môžete omáčku dozdobiť čerstvými bylinkami.