REKLAMA
Zdroj: mangolovemom from Canva
Paradajková omáčka so smotanou
Klasická paradajková omáčka s prídavkom smotany pre lepšiu chuť a krémovú konzistenciu. Ideálna na cestoviny alebo ako doplnok k mäsu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kus Cibuľa
- 2 kus strúčiky cesnaku
- 400 g Paradajky v plechovej konzerve
- 200 ml smotana na varenie
- 1 kus Strúčik červenej papričky (voliteľné)
- 1 čajová lyžička cukor
- 1 čajová lyžička soľ
- 1 čajová lyžička mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Na panvici rozpáľte olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, orestujte ich, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.
2. Krok
Pridajte konzervované paradajky a strúčik červenej papričky, ak ho používate. Premiešajte a nechajte povariť 10 minút.
3. Krok
Po 10 minútach pridajte soľ, cukor a korenie. Premiešajte a potom pridajte smotanu na varenie.
4. Krok
Ponechajte omáčku, aby sa varila ešte 10-15 minút alebo kým nezískate požadovanú konzistenciu.
5. Krok
Omáčka je hotová a môže byť podávaná s vašou obľúbenou cestovinou alebo mäsom. Dobrú chuť!