Zdroj: vkuslandia from Getty Images
Paradajková omáčka sterilizovaná
Táto paradajková omáčka je ideálna pre zimné mesiace, keď nie sú k dispozícii čerstvé paradajky. Navyše, toto je skvelý spôsob, ako využiť nadbytok paradajok z letnej úrody.
Ingrediencie
- 3 kg paradajky
- 2 ks cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 pl cukor
- 1 pl soľ
- 1 ks červená paprika
- 1⁄2 l ocot
Najnovšie letáky
Postup
Očistite a nakrájajte zeleninu. Paradajky a červenú papriku pokrájajte na malé kúsky, cibule a cesnak na jemno.
V hrnci orestujte cibule a cesnak do sklovita, pridajte paradajky, papriku, cukor a soľ. Varte na strednom ohni približne 1 hodinu.
Po hodine pridajte ocot a nechajte ďalších 30 minút vrieť.
Hotovú omáčku rozmixujte tyčovým mixérom a ešte horúcu naplňte do sterilizovaných pohárov. Uzavrite a nechajte vychladnúť.
Skontrolujte pevnosť uzáverov na pohároch predtým, ako ich uložíte na tmavé a chladné miesto.
Omáčku sterilizujte vo vodnom kúpeli pre väčšiu bezpečnosť a trvanlivosť.