REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/oJ2TkBzj05vsE70q51eb/cd553a9349ec07c72fa73aa3860702.jpeg)
Zdroj: Boarding1Now from Getty Images
Paradajková polievka z čerstvých rajčín
Chutná a svieža paradajková polievka pripravená z čerstvých rajčín. Táto polievka je plná vitamínov a je ideálna na letné obedy.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
polievka
- 1 kg čerstvé rajčiny
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 2 pl olivový olej
- 500 ml zeleninový vývar
- 1 ks bobkový list
- 1 čl sušená bazalka
- 1⁄2 čl soľ
- 1⁄2 čl mleté čierne korenie
podávanie
- 4 ks lístky čerstvej bazalky
- 4 pl smotana na varenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Najprv si pripravíme všetky ingrediencie. Rajčiny opláchneme a nakrájame na štvrtiny, cibule a cesnak olúpeme a nakrájame na jemno.
2. Krok
Na panvici rozpálime olivový olej a pridajte cesnak a cibuľu, dobre premiešajte a smažte, kým nebude cibuľa sklovitá.
3. Krok
Potom pridáme rajčiny, zeleninový vývar, bobkový list, sušenú bazalku, soľ a korenie. Primiešajte, znížte teplotu a varte asi 20 minút.
4. Krok
Keď sú rajčiny mäkké, odstráňte bobkový list a polievku zmixujte.
5. Krok
Rozdeľte polievku do misiek, pridajte na vrch lyžicu smotany a čerstvou bazalkou.