REKLAMA

Zdroj: Boarding1Now from Getty Images

Paradajková polievka z čerstvých rajčín

Chutná a svieža paradajková polievka pripravená z čerstvých rajčín. Táto polievka je plná vitamínov a je ideálna na letné obedy.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

polievka

  • 1 kg čerstvé rajčiny Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • 500 ml zeleninový vývar Pridané do
  • 1 ks bobkový list Pridané do
  • 1 čl sušená bazalka Pridané do
  • 12 čl soľ Pridané do
  • 12 čl mleté čierne korenie Pridané do

podávanie

  • 4 ks lístky čerstvej bazalky Pridané do
  • 4 pl smotana na varenie Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Najprv si pripravíme všetky ingrediencie. Rajčiny opláchneme a nakrájame na štvrtiny, cibule a cesnak olúpeme a nakrájame na jemno.

2. Krok

Na panvici rozpálime olivový olej a pridajte cesnak a cibuľu, dobre premiešajte a smažte, kým nebude cibuľa sklovitá.

3. Krok

Potom pridáme rajčiny, zeleninový vývar, bobkový list, sušenú bazalku, soľ a korenie. Primiešajte, znížte teplotu a varte asi 20 minút.

4. Krok

Keď sú rajčiny mäkké, odstráňte bobkový list a polievku zmixujte.

5. Krok

Rozdeľte polievku do misiek, pridajte na vrch lyžicu smotany a čerstvou bazalkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov