REKLAMA

Zdroj: Boarding1Now from Getty Images

Paradajková polievka z čerstvých rajčín

Chutná a svieža paradajková polievka pripravená z čerstvých rajčín. Táto polievka je plná vitamínov a je ideálna na letné obedy.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

polievka

  • 1 kg čerstvé rajčiny Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • 500 ml zeleninový vývar Pridané do
  • 1 ks bobkový list Pridané do
  • 1 čl sušená bazalka Pridané do
  • 12 čl soľ Pridané do
  • 12 čl mleté čierne korenie Pridané do

podávanie

  • 4 ks lístky čerstvej bazalky Pridané do
  • 4 pl smotana na varenie Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Najprv si pripravíme všetky ingrediencie. Rajčiny opláchneme a nakrájame na štvrtiny, cibule a cesnak olúpeme a nakrájame na jemno.

2. Krok

Na panvici rozpálime olivový olej a pridajte cesnak a cibuľu, dobre premiešajte a smažte, kým nebude cibuľa sklovitá.

3. Krok

Potom pridáme rajčiny, zeleninový vývar, bobkový list, sušenú bazalku, soľ a korenie. Primiešajte, znížte teplotu a varte asi 20 minút.

4. Krok

Keď sú rajčiny mäkké, odstráňte bobkový list a polievku zmixujte.

5. Krok

Rozdeľte polievku do misiek, pridajte na vrch lyžicu smotany a čerstvou bazalkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov