Zdroj: MSPhotographic from Getty Images
Paradajková salsa
Osviežujúca a pikantná salsa je ideálna na leto. Je vynikajúcim doplnkom k grilovanému mäsu alebo jednoducho ako náplň do tortilly.
Ingrediencie
- 500 g čerstvé paradajky
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks Červené chilli papričky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 pl limetková štava
- 1 Hŕstka čerstvý koriander
- 1 čajová lyžička soľ
Najnovšie letáky
Postup
Pripravte si všetky ingrediencie. Paradajky umyte a nakrájajte na malé kúsky. Cibuľu a chilli papričky tiež nakrájajte na drobno. Cesnak očistite a pretlačte. Koriander nasekajte.
V hrnci na panvici rozohrejte trochu olivového oleja. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte, kým nezmäkne. Pridajte cesnak a chilli papričky a smažte ďalšiu minútu.
Teraz do hrnca pridajte nakrájané paradajky a limetkovú šťavu. Premiešajte a nechajte dusiť na miernom ohni 15-20 minút, kým sa paradajky úplne nerozpadnú.
Na záver pridajte nasekaný koriander a dochuťte soľou podľa potreby. Premiešajte a nechajte salsa ešte chvíľu povariť, aby sa všetky chutě prepojili.
Paradajková salsa je hotová. Môžete ju podávať teplú alebo vychladnutú. Skladujte v chladničke a spotrebujte do 3-4 dní.