Paradajkovo -bazalková omáčka na zimu
Chuť čerstvých sladkých paradajok, ktorú si viete vychutnať aj v zime❤️ Túto omáčku varím každý rok, moja rodina ju má velmi rada. Chutí so špagetami, alebo inou cestovinou. Táto omáčka vo flaši je rýchle riešenie, keď potrebujete rýchlo teplé jedlo !
Ingrediencie
- 41⁄2 kg paradajky
- 1 kg Cibuľa
- 2 Úplný hlávky cesnak
- 500 g maslo
- 3 pl soľ
- 1 pl mleté čierne korenie
- čerstvá bazalka
Najnovšie letáky
Postup
Paradajky opláchneme, vykrojíme ten tvrdý stred kde bola stopka a na spodok paradajky urobíme nožíkom slabý dlhší zárez-len aby sa šupka prerezala. Paradajky následne zalejeme vriacou vodou a necháme niekolko minút stáť. Šupka sa takýmto spôsobom uvolní a paradajky sa budú dať krásne a rýchlo ošúpať :-)
Do väčšom hrnci zosklovatíme a trošičku aj kde-tu opečieme nadrobno nakrájanú cibulu. Pridáme ošúpané paradajky, ktoré sme rukami trocha popučili, nastrúhaný cesnak, osolíme, dáme čierne korenie a necháme variť kým sa paradajky celkom neuvaria.
Uvarené paradajky rozmixujeme ponorným mixérom a podla toho, že akú hustú omáčku chceme mať, tak necháme ich ešte variť dalej. Keď už máme požadovanú hustotu, pridáme veľa čerstvej bazalky a ešte spolu zo 10-15 minút povaríme.Napokon hotovú omáčku dáme do fliaš, otočíme hore dnom a necháme celkom vychladnúť.
Táto omáčka je velmi jednoduchá, ale pritom velmi chutná. Je podla mňa velkou výhodou ju mať v špajzi najmä, keď treba niečo rýchle na stôl ❤️ Hodí sa k rôznej cestovine a aj s rôznymi druhmi syra. Prajem dobrú chuť !
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube