REKLAMA
Parené buchty
Obed na sladko
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Kvások
- 1 ks droždie kocka
- 2 dl mlieko vlažné
- 1 čl cukor kryštálový
- 1 pl múka polohrubá
Cesto
- 750 g múka polohrubá
- 3 pl cukor kryštálový
- 3 cca dl mlieko vlažné
- 2 ks vajcia
- soľ štipka
- lekvár na plnenie
- na potretie roztopené maslo
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
Z droždia, 1 pl múky, 1 kl cukru a vlažného mlieka urobíme kvások. Zvyšmú múku, cukor, vajcia, sol dáme do misy, pridáme kvások a vypracujeme cesto. Mlieko pridávame postupne, podľa toho. koľko múka "vezme" Dáme kysnúť na teplé miesto, asi 45 minút. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na asi 1 cm a vykrajujeme kolieska. Na každé dáme lekvár a vytvarujeme buchty. Zalepenoj stranou nadoˇ ich ukladáme na dosku a necháme asi 10 minút podkysnúť. Poukladáme do parného hrnca, ten som potrela maslom , rovnako aj buchty. Parime 10 minút a podávame s grankom a roztopeným maslom.