REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Parížsky krém do torty

Recept na parížsky krém do torty.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 500 ml mlieka Pridané do
  • 200 g cukru Pridané do
  • 1 ks vanilkový cukor Pridané do
  • 4 ks žĺtka Pridané do
  • 40 g hladká múka Pridané do
  • 40 g masla Pridané do
  • štipka soli Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme cukor, vanilkový cukor a privedieme ho k varu.

2. Krok

Medzitým si v mise rozšľaháme žĺtka, pridáme múku a štipku soli a všetko spolu poriadne premiešame.

3. Krok

Keď mlieko začne vrieť, znížime teplotu a pomaly, za stáleho miešania, do hrnca pridávame rozmiešané žĺtka s múkou.

4. Krok

Krém varíme na miernom ohni približne 10 minút, do zhustnutia. Počas varenia stále miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky.

5. Krok

Nakoniec do krému vmiešame maslo a všetko spolu poriadne premiešame, až kým sa maslo úplne nerozpustí a krém nebude mať krásnu hladkú konzistenciu.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4655 receptov

Mäsité jedlá

2196 receptov

Zaváranie

147 receptov

Dezert

3577 receptov

Mascarpone

334 receptov

Večera

4364 receptov

Cestoviny

527 receptov

Lacné jedlá

1465 receptov