REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Parížsky krém do torty
Recept na parížsky krém do torty.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 500 ml mlieka
- 200 g cukru
- 1 ks vanilkový cukor
- 4 ks žĺtka
- 40 g hladká múka
- 40 g masla
- štipka soli
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme cukor, vanilkový cukor a privedieme ho k varu.
2. Krok
Medzitým si v mise rozšľaháme žĺtka, pridáme múku a štipku soli a všetko spolu poriadne premiešame.
3. Krok
Keď mlieko začne vrieť, znížime teplotu a pomaly, za stáleho miešania, do hrnca pridávame rozmiešané žĺtka s múkou.
4. Krok
Krém varíme na miernom ohni približne 10 minút, do zhustnutia. Počas varenia stále miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky.
5. Krok
Nakoniec do krému vmiešame maslo a všetko spolu poriadne premiešame, až kým sa maslo úplne nerozpustí a krém nebude mať krásnu hladkú konzistenciu.