Pavlova torta s ovocím
Jemný dezert, ktorý najlepšie chutí v lete s domácimi jahodami a malinami.
Ingrediencie
Snehové pláty
- 7 kus vaječné bielka
- 250 g kryštálový cukor
- 1 čajová lyžička ocot
Plnka
- 500 g mascarpone
- 250 ml šľahačka
- vanilkový struk
- ovocie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Ako prvé si vyšľaháme bielka s cukrom do tuha. Šľaháme naozaj dlho a na záver pridáme lyžičku octu.
Nachystáme si 2 kusy papieru na pečenie, na ktoré si nakreslíme kruh (priemer torty, akú chceme mať).
Vyšľahaný sneh rozdelíme na 2 časti a každú časť navrstvíme na cca. veľkosť nakresleného kruhu. Berte do úvahy, že cesto sa pri pečení zvykne roztiahnuť o cca. pol centimetra. Oba snehové pláty pečieme resp. sušíme naraz vo vyhriatej rúre na 150 stupňov asi 60 minút. Sledujeme. Torta by mala byť jemne chrumkavá zvonku a krásne vláčna zvnútra.
Kým sa pláty pečú, pripravíme si plnku. Zmiešame mascarpone s vyšľahanou šľahačkou. Osladíme vanilkovým strukom.
Pripravíme si vychladnuté pláty. Na prvý opatrne natierame polovicu plnky, posypeme ovocím a položíme druhý plát. Zvyšnú plnku navrstvíme na vrch a ozdobíme ovocím.
Podobná ako Pavlovovej torta