Pavlovej roláda
Ingrediencie
- 6 ks bielka
- 330 g kryštálový cukor
- 1 pl Zlatý klas
- 1 pl vínny ocot
- 65 g mandľové plátky
- 250 g mascarpone
- 250 ml šľahačka
- 250 g arónia
- 100 g cukor
- maliny
- práškový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Bielka začneme šľahať na nižších otáčkach a postupne asi po 2 minútach šľahania pridáme po lyžičkách cukor a šľaháme do hustej a lesklej konzistencie asi 10 minút. Pred koncom pridáme vínny ocot a zlatý klas. Nanesieme na papierom vystlaný plech o štandardnej veľkosti a posypeme lupienkami mandlí. Pečieme asi 12 minút pri teplote 180 stupňov a následne znížime na 160 stupňov a dopekáme ešte 20 minút. Po upečení pretočíme, stiahneme papier na pečenie a zrolujeme. Necháme vychladnúť. Medzi tým si pripravíme krém: vyšľaháme smotanu a osobitne mascarpone – spojíme (ja sladidlo nepridávam, nakoľko cesto je dosť sladké a krém sladkosť pekne neutralizuje). Krém natrieme do ¾ na plát cesta. Ukladáme maliny a aróniový rozvar, ktorý pripravíme varením arónii s cukrom asi 20 minút. Rolujeme a necháme stuhnúť v chladničke aspoň hodinu.