Zdroj: nalinratphi from Getty Image
Pečená bravčová krkovička na hubách
Tento recept na pečenú bravčovú krkovičku na hubách je klasické české jedlo, ktoré si zamiluje každý milovník mäsa a húb. Jemné a šťavnaté mäso v kombinácii s chuťou pečených húb je skvelým pokrmom na rodinné večere alebo spoločenské obedy.
Ingrediencie
- 800 g Bravčová krkovička
- 500 g Rozbočovač
- 50 g Bravčová masť
- 2 Cesnak
- 1 ks Cibuľa
- 200 pivo
- 1 Lyžica Tymián
- soľ a korenie
- petržlen
Najnovšie letáky
Postup
Bravčovú krkovičku osoľte, okoreňte a potrite roztlačeným cesnakom. Nechajte odpočívať.
Medzitým očistite huby a nakrájajte ich na plátky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky.
Cibuľu opečte na masti dozlatista, pridajte huby a opečte ich do mäkka.
Vyberte huby a krkovičku opečte zo všetkých strán na tej istej panvici, kým nezíska chrumkavú kôrku.
Pečenú krkovičku vložte do pekáča, pridajte osmažené huby a cibuľu, tymián a zalejte pivom.
Prikryté pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne hodinu a pol. Počas pečenia môžete mäso pokvapkať tukom.
Hotovú krkovičku podávajte s knedľou a varenou zeleninou.